Besplatna alatka za uklanjanje pozadine sa slika u aplikaciji Microsoft Designer

Bilo da želite da uklonite pretrpanu pozadinu sa slike, “učinite svoju profilnu sliku na Tiktok-u prozirnom“, ili samo želite da “promenite pozadinu na Instagram priči“, to možete da uradite sa samo nekoliko klikova i uz pomoć veštačke inteligencije. Nema softvera za preuzimanje ili dodatnih komponenti za instaliranje!

Zašto koristiti besplatnu alatku na mreži za uklanjanje pozadine slika u aplikaciji Designer?

Naš besplatna alatka za uklanjanje pozadine je više od jednostavne alatke za brisanje pozadina. Ima mnogo pogodnosti i funkcija po kojima se izdvaja od drugih sličnih alatki. Primera radi, Microsoft 365 korisnici mogu da iskoriste prednosti softvera koji koristi veštačku inteligenciju ne samo u aplikaciji Designer, već i u programima PowerPoint, Word i više.

Ilustracija sijalice
Besplatno je
Koristite koliko god puta želite, a da ne plaćate ništa.
Ilustracija zupčanika
Brzo je
Uklonite pozadine sa slika za samo nekoliko sekundi zahvaljujući naprednoj tehnologiji naše veštačke inteligencije.
Ilustracija slike u slojevima
Precizno je
Dobićete rezultate visokog kvaliteta uz minimalni napor, pomoću algoritama za pametnu detekciju ivica i doterivanje slika.
Kolekcija ilustrovanih slika
Svestrano je
Koristite alatku za bilo koju vrstu slika, bilo da je u pitanju portretska slika, slika proizvoda, logotipa ili bilo čega drugog.

Uklonite pozadinu sa svoje fotografije ili slike uz pomoć veštačke inteligencije

1

Pokrenite aplikaciju Designer i prijavite se sa svojim Microsoft nalogom.

2

Na dnu ekrana izaberite opciju „Preskočite i počnite sa praznim dizajnom“ a zatim izaberite veličinu podloge za crtanje.

3

Izaberite stavku „Moji mediji“ i otpremite svoju sliku, logotip, potpis ili sliku profila, a zatim istu prevucite na praznu podlogu.

4

Da biste učinili logotip prozirnim, ili jednostavno učinili vaš potpis e-pošte prozirnim, izaberite sliku na podlozi da biste prikazali traku sa alatkama, a zatim izaberite stavku „Ukloni pozadinu“.

5

Izaberite stavku „Preuzmi“, a zatim izaberite stavku „Učinite pozadinu prozirnom“.

3 saveta za optimizaciju vaših slika u aplikaciji Designer

Držanje kursora iznad menija za preimenovanje datoteke slike
Savet #1
Koristite opisna i relevantna imena datoteka za svoje slike. Na primer, umesto "IMG_1234.png", koristite "free-background-remover-example.png."
Držanje kursora iznad menija za čuvanje slike u specifičnom formatu
Savet #2
Razmotrite formate slika. PNG je najbolji format za prozirne slike, dok je JPEG najbolji format za fotografije.
Sačuvana slika sa veličinom datoteke prikazanom ispod iste
Savet #3
Microsoft Designer automatski smanjuje veličinu datoteke slika. Manje slike se brže učitavaju i koriste manji propusni opseg.

Najčešća pitanja

Da biste koristili funkciju za uklanjanje pozadine veša, Microsoft Designer, izaberite stavku Moji mediji, a zatim otpremite fotografiju ili sliku. Zatim, kada je izabrana fotografija ili slika, kliknite na dugme Ukloni pozadinu. Pozadina slike će automatski biti uklonjena i ostavlja vas sa glavnom slikom koja će se postaviti na bilo koju pozadinu koju odaberete ili koristite sa svojim dizajnom.

Alatka za uklanjanje pozadine u aplikaciji Microsoft Designer se ne može koristiti za video snimke, ali možete da sačuvate nepokretnu sliku iz video zapisa, uklonite pozadinu sa iste pomoću aplikacije Designer, pa zatim dobijenu sliku koristite u video zapisima koje kreirate za YouTube i TikTok. Pored toga, brisanje pozadine radi pravljenja čiste, jasne slike korisno je za prikaze na „društvenim mrežama“.

Verzija za pregled aplikacije Microsoft Designer, uključujući alatku za uklanjanje pozadine koja koristi veštačku inteligenciju, je dostupna besplatno. Tokom ovog perioda, Microsoft će prikupljati povratne informacije korisnika i praviti poboljšanja. Kada aplikacija bude spremna za opštu dostupnost, ista će biti dostupna i kao besplatna aplikacija i kao aplikacija sa više premijum funkcija dostupnih za Microsoft 365 lične i porodične pretplatnike.

Naravno! Designer aplikacije za iOS i Android uskoro stižu. U međuvremenu, prijavite se u Designer, izaberite Moji mediji > Sa telefona* koristite kameru telefona da biste skenirali QR kôd koji se prikazuje, a zatim izaberite Izaberite datoteke i pratite korake. Takođe možete da dodate datoteke iz usluge Google Drive™, Dropbox, Google Photos™ i OneDrive.

Da, ako kreirate sliku uz pomoć veštačke inteligencije i dalje možete da uklonite pozadinu sa iste. Uređivanje slika koje su nastale uz pomoć veštačke inteligencije vam pruža mogućnost da budete još kreativniji sa istima!
U aplikaciji Designer izaberite stavku „Ukloni pozadinu“. Zatim izaberite stavku „Preuzmi“ i označite polje u kojem piše „Učinite pozadinu prozirnom“.
U aplikaciji Designer izaberite stavku „Ukloni pozadinu“. Zatim odaberite željenu sliku i izaberite stavku „Pozadina“. Sada možete da promenite boju pozadine. Izaberite boje koje su u vašem dizajnu ili izaberite koju god boju želite!
Nije vam potrebna dodatna komponenta za alatku za uklanjanje pozadine da biste koristili Microsoft Designer. S lakoćom možete da uklonite pozadine u pregledaču bez potrebe za dodatnim komponentama.

Srodni članci