Kreirajte bilo koju sliku koju možete da zamislite uz pomoć Microsoft AI generatora slika

Opišite svoje ideje, a zatim gledajte kako se pretvaraju iz teksta u slike. Bilo da želite da kreirate umjetnost generisanu pomoću veštačke inteligencije za svoju sledeću prezentaciju ili poster, ili generišite savršenu fotografiju, Kreiranje slika u programu Microsoft Designer može bez napora da se nosi sa bilo kojim stilom ili formatom.

Zašto koristiti besplatni AI generator slika u usluzi Microsoft Designer?

Designer vam olakšava kreiranje slika. Samo napišite opis slike koju želite i gledajte kako se transformacija teksta u sliku dešava za nekoliko sekundi. Dobićete živopisne slike visoke rezolucije sa zadivljujućim detaljima.

Ilustracija sijalice
Besplatno je
Koristite AI generator slika koliko god želite, za bilo koji projekat, bez trošenja novca.
Ilustracija zupčanika
Brzo je
Uz pomoć generativne veštačke inteligencije u svojim rukama možete brzo da transformišete ideje u jedinstvene slike.
Ilustracija slojevite slike
Precizno je
Microsoft Designer koristi moć DALL-E tehnologije za slike visokog kvaliteta koje blisko odgovaraju opisu onoga što pokušavate da kreirate.
Ilustracija kolekcije slika
Svestrano je
AI generator slika može da kreira privlačne slike pomoću vaših reči i pomogne vam da uredite fotografije poput eksperta.

Pređite od teksta do slike za nekoliko sekundi pomoću generativne veštačke inteligencije

1

Otvorite Kreiranje slika i prijavite se sa svojim Microsoft nalogom ako to bude zatraženo.

2

Opišite vizuelni element koji želite da kreirate i izaberite opciju Generiši.

3

Slike generisane pomoću veštačke inteligencije možete istražiti i prilagoditi ih.

3 saveta za kreiranje najboljih slika uz pomoć veštačke inteligencije

Kursor iznad prompta i slika generisana uz pomoć veštačke inteligencije
Savet #1: Detaljno opišite svoju viziju
Što ste konkretniji pri davanju opisa, to bolje veštačka inteligencija može da uhvati vašu viziju. Razmislite o raspoloženju, bojama, temama i svim ključnim elementima kao što su umetnički stil ili inspiracija postera koju želite na svojoj slici.
Kursor iznad prompta i slika generisana uz pomoć veštačke inteligencije
Savet #2: Imajte u vidu kompoziciju slike
Ako ste ikada pohađali časove crtanja ili vizuelne umetnosti, znate da je kompozicija ključna. Zato, bilo da ciljate na minimalističku eleganciju ili obogaćene, detaljne vizuelne elemente, vodite generativnu veštačku inteligenciju tako što ćete navesti ove postavke u svom opisu.
Kursor iznad prompta i slika generisana uz pomoć veštačke inteligencije
Savet #3: Prilagodite i eksperimentišite
Ako prvobitno niste dobili ono što ste zamislili, prilagodite prompt i pokušajte ponovo. Eksperimentišite sa varijacijama u opisu – promena tema, stila ili određenih elemenata može pomoći da poboljšate svoju sliku.

Najčešća pitanja

Apsolutno! Neograničene slike možete besplatno da generišete koristeći Microsoft Designer – sve što vam je potrebno je Microsoft nalog, koji je takođe besplatan za podešavanje. Ako ga još nemate, izaberite stavku "Kreiraj nalog" kada vam bude zatraženo da se prijavite i bićete spremni za prijavljivanje u manje od dva minuta.

Slike generisane veštačkom inteligencijom mogu se koristiti za širok spektar projekata, uključujući grafiku društvenih medija, personalizovane marketinške materijale i zadivljujuće vizuelne elemente veb sajtova. Iste su fantastične za primenu u konceptualnoj umetnosti, na montažnim stolovima za filmove ili animacije, pa čak i u izradi modela za dizajn enterijera. Dizajneri, marketinški stručnjaci i umetnički direktori će možda uvideti da slike koje generiše veštačka inteligencija predstavljaju revoluciju po pitanju komunikacije ideja u ranim fazama projekta, bez gubljenja vremena i resursa na razrađene dizajne u ranoj fazi.

Microsoft generator slika kojeg pokreće veštačka inteligencija koristi moćni DALL-E 3 model za kreiranje slika. Projektovan od strane naših partnera na platformi OpenAI, DALL-E 3 je poznat po svojoj sposobnosti da generiše veoma detaljne i kontekstualno relevantne slika iz tekstualnih opisa.
Prvo jasno definišite identitet svog brenda – boje, fontove, stil slike, ključne motive, sveopšti ton i estetiku – i prenesite te elemente u svoje promptove. Razmislite o kreiranju skupa smernica brenda kako biste dosledno usmeravali rezultate veštačke inteligencije. Kada generišete sliku koja odgovara vašem brendu, imajte u vidu prompt koji ste koristili. Isto tako, obratite pažnju na promptove koji nisu bili funkcionalni i shodno tome ih prilagodite. Unakrsna tabela može biti zgodna za evidentiranje uspešnih promptova kako biste ih mogli ponovo koristiti u budućnosti.

Srodni članci